Improbasen_jenny_og-_christine

Hva skjer, Barnas Jazzhus/Improbasen?

Hva driver dere med om dagen?
Akkurat nå driver vi og forbereder en klubbkonsert i forbindelse med Ski Kulturfestival. Der skal vi servere smakebiter fra alle bandene som har spilt på Barnas Jazzcafé i løpet av vinteren. Men midt oppi disse forberedelsene er det masse utstyr som forsvinner ut av huset, fordi flere av musikantene våre skal konfirmeres denne helgen. Ganske kult at flere Gretsch-trommesett er ute av huset, og at flere band-konstellasjoner er sammensatt fordi ungene skal spille i hverandres konfirmasjoner…Dette er noe de har funnet på helt selv, og det synes vi er helt herlig!
Ellers er det mye å henge fingrene i administrativt, vi er i gang med å forberede Oslo Jazzfestivals Young Star Seminar, og ikke minst jobber vi nå intensivt med flere samarbeidspartnere i håp om å få på plass en plattform som gir oss driftsmidler fra høsten av. Dette vil i såfall endre vilkårene våre totalt.

I gang med noen nye prosjekt dere har lyst til å dele med oss?
Vi lager festival! Det viser seg at det finnes en jazzskole for barn i Sapporo, og de kommer og besøker oss med nesten tretti 12-15-åringer i august. Vi planlegger en minifestival med bare barn og unge på scenen i forkant av Oslo Jazzfestival, med konserter både hos oss, i Ski, og på Nasjonal Jazzscene. I tillegg til oss og japanerne, vil vi invitere alle deltakerne på Young Star Seminaret, og vi har også dialog med Voss Jazzskule og det nye tiltaket Improfolk. Oppfordrer også andre miljøer til å ta kontakt!

Hva er planene fremover?
Nå er det først Confirmation for alle penga, så er det Ski Kulturfestival, så er det konserter her og der, før vi drar med en gruppe som er invitert til landsmønstringen for Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim. Deretter blir det fullt fokus på Young Star Seminaret, Japan-besøket og Oslo Jazzfestival. Videre blir det å sette i gang med Barnas Jazzcafé til høsten. Vi planlegger også en smalere serie som vi har kalt Improart, der unge talenter møter etablerte toppmusikere. Videre har vi praksis-samarbeid på gang med både NTNU og NMH. Hvis vi får driftsmidler, vil vi øke rekrutteringen, og prøve å sette i gang barnejazzband andre steder i landet.

Høydepunkter fra året som gikk?
Det startet på Oslo Jazzfestival, med TV-opptak og oppvarming for Phil Woods. Videre har vi hatt fantastiske seminarer med støtte fra Norsk Kulturråd. Vi har også hatt suksess med en barnejazz-forestilling, men den største suksessen av alt er vel egentlig etableringen av Barnas Jazzscene, som så vidt vi vet er landets første klubbscene dedikert de yngste talentene. Denne har gått med stappfulle hus gjennom hele vinteren.
Et kunstnerisk høydepunkt er samarbeidet med SkyDive, som har hatt både seminar, og flere konserter i vår regi. Det har også vært kult å jobbe med en jazzklubb for voksne, etter at vi ble bedt om å ta over om Ski Jazzklubb. I regi av Østnorsk Jazzsenter hadde vi et seminar på Nasjonal Jazzscene, der vi knyttet nye bekjentskaper. Det var også svært viktig for oss å bli presentert på jazzinorge.no, og nå er det visst noe på gang i Jazznytt også.

En konsert dere vil anbefale?
Vi vil selvfølgelig anbefale en av konsertene på Barnas Jazzscene. Alle som kommer til de konsertene blir veldig fasinert og entusiastisk. Videre vil vi anbefale konsertene til Voss Jazzskule, som har uhyre mange spennende prosjekter. Det blir også spennende å høre hva som kommer ut av det nye sommerkurset Improfolk.

Plateanbefaling?
Vi favner bredt hos oss, og prøver å høre både på klassikere og nye eksperimentelle ting. Det går mye i 60-tallsjazz, Miles Davis, Ornette Coleman osv. Av nyere ting liker vi veldig godt det fantastiske SkyDive-albumet til Mats Eilertsen, og HA! med Humcrush og Sidsel Endresen. Og så gleder vi oss FRYKTELIG til Hanna Paulsberg Concepts plate kommer til høsten!