Hanne Kalleberg

Hva skjer, Hanne Kalleberg?

Hanne Kalleberg har nylig fullført bachelorgraden ved NMH. Nå lager hun plate med bandet Papirfly,  og er sammen med Grønske aktuell med en barneforestilling om klima og miljø.

Hva driver du med om dagen?
Jeg øver, underviser og nyter høstlufta. Prøver meg på voksenlivet da, men overgangen fra studenttilværelsen er litt seig, synes jeg. Skriver jobbsøknader, pengestøttesøknader og profilerer meg på jazzprofil. Har også kjøpt mine første voksenbilletter på toget. Rart.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Papirfly! Hanne Kalleberg Kvartett har fått bandnavn og heter nå Papirfly. Det er Philip Birkenes, Jakop Janssønn, Knut Olav Buverud Sandvik og meg. Vi har nettopp vært i OceanSoundRecordings og spilt inn musikken vår. Det var helt topp og jeg gleder meg til å vise fram resultatet! Jeg vil også gjerne fortelle om Grønske, som består av Ragnhild Briseid, Kjersti Støylen, Elisabeth Wulfsberg og meg. Vi spiller barnemusikk som Ragnhild og jeg har lagd. Det er morro! Vi har en forestilling som heter «Climatus – Isbjørnen som vil redde jordkloden». Den handler om klima og miljø. Vi spiller bl. annet på Union Scene i Drammen i oktober. Ta med tantebarna og kom!

Hva er planene fremover?
Lage ferdig plata med Papirfly. Bli skikkelig god til å undervise. Lage mer musikk. Kjøpe et hus med havet osv.

Høydepunkter fra året som gikk?
Jeg er veldig glad for å ha fullført bachelorgraden min ved NMH! Hadde noen fortalt meg at jeg skulle studere musikk med jazzsang som hovedinstrument for seks år siden, hadde jeg sikkert ikke trodd det. Det er kult å tenke på. Også synes jeg det var stas å få være med på Jazzintro! Og å spille med Eirik Hegdal. Han spilte med oss i Papirfly på en konsert i vinter. Det var gøy og inspirerende!

En konsert du vil anbefale?
Lisa Dillan og Små Grå sin forestilling «Who is?»

Plateanbefaling?
Kicker på fiolinmusikk jeg, f.eks Folk av Ola Kvernberg, eller musikken til Gjermund Larsen. Ellers vil jeg anbefale København av Katrine Marie Guldager. Det er en bok da, men den føles litt som en plate.