Natalie-Sandtorv_Jazzprofil

Hva skjer, Natalie Sandtorv?

Natalie Sandtorv er aktuell med kvartetten Morning Has Occured. Sammen med Karl Seglem legger de snart ut på turné i forbindelse med Norsk jazzforums nye konsertserie rettet mot ungdom, Monitor. Fredag 19. april spiller de på Norsk jazzforums landsmøte.

Hva driver du med om dagen?
Jeg er akkurat ferdig med en split soloturnè som jeg var på med trommis Ole Mofjell i mars. Vi spilte fire konserter i Krakow og Berlin, i tillegg til konserter i Norge. Soloprosjektet for stemme og elektronikk er noe jeg også skal presentere bl.a. på årets Festspillene i Bergen. I tillegg er det mye jobbing med kvartetten min Morning Has Occurred, som i mai skal ut på turnè med Karl Seglem i regi av Norsk Jazzforum, og Vestnorsk Jazzsenter. Det kommer til å bli utrolig fint! Vi spiller en blanding av våres og hans komposisjoner, med bruk av både bukkehorn, håndpumpeorgel og waterphone.
Kvartetten består av fine folk som jeg har studert med ved Griegakademiet: Marte Eberson, Sebastian Kittelsen, og Mats Mæland Jensen.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Min elektroakustiske duo The Jist med Torgeir Hovden Standal er vel et av de ferskeste. Til høsten har vi noen spennende planer om å inkludere improgud John Hegre, og kunstner Henrik Koppen.  Har så vidt startet å jobbe med en sekstett som spiller akustisk improvisert musikk. Vi spilte en konsert på PØKK for litt siden, den ga mersmak!

Hva er planene fremover?
Prøve å få vært innom med kofferten min i Bergen, hvor jeg faktisk bor, å få vasket litt klær.  Skal lage en barnekonsert til årets Festspillene i Bergen.
Her blir det preparering av lekepianoer, og mange merkelige instrument jeg har funnet rundt omkring.
Deretter ut på eventyr med MHO og Karl Seglem! Vi skal innom litt forskjellige steder, bl.a. Maijazz, Anjazz, og Balejazz.
Så står det i kalenderen at jeg skal i studio hos Ocean Sound Recordings på Giske, til høsten. Det gleder jeg meg ekstremt til å høre resultatet av, for jeg aner ikke hva det skal bli enda. Noe fritt, fint, stygt, og kult. Det blir bra!

Høydepunkter fra året som gikk?
Det må være når jeg spilte solo i en ukjent kjeller i Berlin!

En konsert du vil anbefale?
Ole Mofjell med David Stakcenäs på Dokkhuset 23.mai!

Plateanbefaling?
Ernesto Diaz Infante – Our Faceless Empire (Digg impro)
Jöelle Leandre-Alt hun har gjort (Gud)
Sidsel Endresen-So I Write (Fordi)