Gunhild Seim-jazzprofil

Hva skjer, Gunhild Seim?

Bestillingsverk, storbandkurs, plateslipp med Kitchen Orchestra og diverse turneer er bare noe av det Gunhild Seim har i vente kommende høst. Men først lader hun opp med campingferie i Europa.

Hva driver du med om dagen?
Akkurat nå skriver jeg på et bestillingsverk for Østnorsk Jazzsenter, til deres storbandkurs som skal være i august, der skal jeg også instruere, og gleder meg til å samarbeide med et utsøkt team av instruktører og deltakere på det kurset. Og ellers gjør jeg meg klar til å ta noen uker ferie. Jeg og kjæresten skal på campingtur nedover i Europa med bil og telt i nesten hele juli uten å planlegge noe særlig på forhånd. Det syns jeg er en veldig avslappende form for ferie. Se hva som skjer liksom.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Jeg har nettopp sluppet plate, med bestillingsverket jeg skrev til Vossajazz i 2012, den heter «Story Water». Så det blir en del jobbing med den utgivelsen fremover, pluss at Kitchen Orchestra, som er et annet band jeg spiller med, har et spennende samarbeid på gang med den australske pianisten og komponisten Anthony Pateras. Han skriver bestillingsverk for oss nå, som skal urfremføres i september. I tillegg så har jeg en avtale med meg selv at det er tid for å rydde hodet og få plass til nye ideer. Jeg har nemlig fått et lite arbeidsstipend, og det skal jeg bruke til å jobbe frem noe med trompet og elektronikk, så da skjer det helt nye ting i hodet, noe som er veldig kjekt.

Hva er planene fremover?
Først er det ferie. Men når jeg kommer hjem blir det hard jobbing. For eksempel skal Kitchen Orchestra slippe et album som er et samarbeid med den tyske pianisten Alexander Von Schlippenbach. Det blir turneer med Story Water og Marilyn Crispell/Gunhild Seim Duo. Og forhåpentlig også en turne med Kitchen Orchestra og Anthony Pateras, som er et prosjekt jeg har store forventninger til. 10-års jubileumskonsert for ungdomsstorbandet SAUS, som jeg dirigerer. Og så, som nevnt, skal jeg bruke tid på å rydde plass i hodet til helt nye ting.

Høydepunkter fra året som gikk?
Å få skrive «Story Water» til Vossajazz var et stort høydepunkt. Ikke minst responsen jeg har fått i etterkant, reprise av verket ble satt opp på Maijazz i år, dessuten albumutgivelse og all radiospillingen vi har fått. Det overgikk forventningene.
Ellers har jeg fått samarbeidet med utrolig mange kjekke folk i året som gikk, både unge og eldre. It was a very good year, som Sinatra sier.

En konsert du vil anbefale?
Ja, det er mye som skjer på festivalene i sommer, og jeg får ikke med meg noe særlig av det. For eksempel kunne jeg hatt lyst å høre Maria Kannegaard på Moldejazz. Men det er av egen fri vilje jeg unngår festivallivet og går «off-grid» for å slappe av. Om jeg skulle på noe ville jeg gjerne ha reist på Roskilde, det var mye i det programmet som jeg kunne tenkt meg å høre live.

Plateanbefaling?
Jeg hører for tiden mye på Astor Piazollas gode gamle album «Libertango» fra 1974. Anbefales sterkt.