mgv_jazzprofil

Hva skjer, Mathilde Grooss Viddal?

Mathilde Grooss Viddal jobber med å utvide døgnets 24 timer for å rekke bestillingsverk, platemixing, oktobertur til Seattle og planlegging av FriEnsemblets jubileumsfeiring.

Hva driver du med om dagen?  
Har nylig fått vite at komposisjonen min «El Aaiun – Across the Border» har fått «Honorable Mentions» i the First Annual Jazz Ensemble Composition Contest for Women Composers og jeg har blitt invitert til Seattle for å høre komposisjon bli fremført under Earshot Jazz festival 24. oktober. Det gleder jeg meg til! – og er ganske stolt egentlig. El Aaiun – Across the Border ble skrevet etter en konsert i Sahara-ørkenen i Marokko hvor jeg spilte med Ellayali i desember 2011, møte mellom kulturer fra øst til vest inspirerte meg til å skrive dette stykket. Ellers spiller jeg mye for tiden, sist på en morsom liten festival i Larvik: Goplegroove, med polske, norske, kanadiske musikere. Keramux, en trio med laptop, keramikk-instrumenter og bassklarinett, er også et morsomt band jeg akkurat har holdt konsert med. Ellers sitter jeg og Dag Stiberg og mixer live-innspillingen fra årets Vossajazz med FriEnsemblet, så det er ganske mye som skjer akkurat nå.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Ja! Neste år blir det bursdagsfest og plateslipp med FriEnsemblet, Hurraaa! FriEnsemblet blir 10 år i 2014. Vi har dessuten fått støtte til 10 konserter i Europa, og har lyst til å reise til Polen, Nederland, Tyskland, gjerne Italia hvis vi får det til.
Jeg er også i gang med å skrive et nytt bestillingsverk til åpningen av det nye kunnskapssenteret i Sandvika, der skal Musikk og Kulturskolen som jeg jobber for, flytte inn. Det er et verk for treblåsere, alle slags lyder skal spilles inn og bearbeides for å spilles sammen med live instrumenter på åpningen. Til helga gjøres opptakene og så flytter jeg inn til NOTAM og begynner lydbearbeidingen av KuNNSKaPSVeRKeT.

Hva er planene fremover?
Jeg jobber med å utvide døgnets 24 timer, – og jeg føler jeg er ganske nær ved å lykkes. I mellomtiden skal jeg til Seattle, hvis jeg er heldig så har jeg lyst til å komme meg over grensen til Canada og gå i Rocky Mountains, jeg har søskenbarn der, så vi får se.

Høydepunkter fra året som gikk?
Det var å sitte sammen med Maria Schneider å signere egne CD´r på Tromsø Jazzklubb.

En konsert du vil anbefale?
The Source of summer . Hærlig!!!!

Plateanbefaling?
Oi, ja, det er mange det: Jan Garbarek: Esoteric Circle, Stina Nordenstam: People are strange, Lotte Anker: Shape of Twelve, Steve Reich: Music for 18 Musicians, Eldbjørg Raknes: Det bor en gammel baker, Carla Bley: I hate to sing og selvfølgelig FriEnsemblets: Undergroove, på Giraffa Records.