IPA_NEW_FRONT

Hva skjer, Atle Nymo?

Saksofonist og klarinettist Atle Nymo er aktuell med blant annet IPA og Motif. I tillegg har han hendene fulle som småbarnsfar og nyansatt på NMH.

Hva driver du med om dagen?
Vi har akkurat vært ute med IPA i forbindelse med vår nye plate «Bubble» som vi ga ut på Moserobie! På denne plata har vi med oss Mattias Ståhl på vibrafon, i tillegg til oss andre: Magnus Broo, Håkon Mjåset Johansen, Ingebrigt Flaten og meg.
Ellers så har jeg den siste tiden vært med på en ny juleplate med Hilde Louise Asbjørnsen, gjort jobber med både Formo Tre og Metall i anledning deres plateslipp samt jobbet med Motif. I tillegg har jeg kommet godt igang med jobben min på NMH, der begynte jeg denne høsten, noe jeg synes er veldig ålreit!

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Vi har spilt inn en ny plate med Motif som kommer ut på nyåret! Ellers så prøver jeg å pønske ut litt ny musikk både til IPA og til en kvartett jeg gjorde en jobb med i juni, med Trygve Fiske, Erlend Slettevoll og Andreas Wildhagen.

Hva er planene fremover?
Neste uke skal jeg reise hjem til Valnesfjord og spille litt på de lokale Kulturdagene. Vi skal blant annet gjøre en jobb med Nymo- kvintett som har ligget rolig en stund. Videre fremover skal jeg jobbe med Ensemble Denada i et prosjekt med Mari Kvien Brunvoll. Dette skal vi fremføre på nasjonal jazzscene 28. november, dagen etter juleplateslippkonsert med Hilde Louise Asbjørnsen på samme scene. Deretter reiser vi en uke til Japan med Motif, og så blir det jul.

Høydepunkter fra året som gikk?
Å få min andre sønn i april!
I tillegg har det vært mange fine jobber med de prosjektene jeg spiller i, Oslojazz med IPA, bra jobber og ny finfin plateinnspilling med Motif, Moldejazz med Jason Moran og hans Monk- prosjekt og mange bra studenter både på NJF-kurset i Søgne og på NMH, noe som gir meg mye bra energi!

En konsert du vil anbefale?
Som småbarnsfar er jeg forferdelig lite på konserter nå om dagen, men kan jo nevne at jeg spiller på Nasjonal Jazzscene 27. og 28. november med Hilde Louise Asbjørnsen og Ensemble Denada.

Plateanbefaling?
Ja, selvsagt: den siste plata til IPA, «Bubble»!