Roger Artnzen_jazzprofil

Hva skjer, Roger Arntzen?

Denne høsten blir travel for den nybakte trebarnsfaren Roger Arntzen som har turnéplaner med In The Country og Frida Ånnevik, Chrome Hill og Ballrogg, pluss albumplaner med flere band.

Hva driver du med om dagen?
Akkurat nå går det vekselvis i bleieskift, søknadskriving og visumforberedelser før høsten setter i gang for fullt. Jeg ble nettopp trebarnsfar, så nå holder jeg på å sjonglere prosjekter og familieliv i en herlig røre fremover. Allerede i midten av september reiser In The Country sammen med Solveig Slettahjell for å spille konserter i Seoul og Tokyo. Den første septemberhelgen returnerer Chrome Hill til Bergen for å spille på StåOppJazz. Jeg er heldig som får reise og jobbe med slike folk!

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Ja! Akkurat nå er vi i innspurten med å få ferdig masteren til det nye albumet til In The Country og Frida Ånnevik. Morten Qvenild skrev i 2012 musikk til tekster av Hans Børli, etter en invitasjon fra BBCs Fiona Talkington om å spille under konsertserien Conexions. Musikken ble fremført på Nasjonal jazzscene i Oslo og på Pizza Express i London. Med på konsertene og på albumet er også den britiske steelgitarlegenden BJ Cole. Albumet kommer ut på Grappa i oktober og vi er særs fornøyd med resultatet!

Hva er planene fremover?
I høst blir det flere konserter med In The Country og Frida, i forbindelse med releasen av den nye skiva. Vi skal blant annet skal på en Rogalandsrunde i regi av Kulturhausten, i tillegg til konserter i Oslo og et par steder til. Senere i høst blir det turné i Tyskland og Sveits, hvor In The Country skal blant annet gjøre en konsert med Solveig Slettahjell og Knut Reiserud på det legendariske Schloss Elmau. Det gleder vi oss veldig til! Chrome Hill skal også gjøre noen høstkonserter rundt i Norge, mens året blir rundet av med en ukes turné med Ballrogg i USA, før Klaus Ellerhusen Holm, Ivar Grydeland og jeg går i studio og spiller inn Ballroggs fjerde album.

Høydepunkter fra året som gikk?
Forruten at 2013 inneholdt fem plateutgiveler med fem høyst forskjellige band så fikk Ballrogg en anledning til å gjøre en turné i Europa med David Stackenäs på slutten av året. Det var veldig stas! Mens i 2014 så står to ting ut som høydepunkter, hvor det ene er In The Countrys Japanturné. Det er alltid helt fantastisk å få komme til Japan og spille og oppleve landet i all sin prakt og rariteter. Vi gleder oss derfor stort til vi skal tilbake nå i september. Men det aller største høydepunktet var nok konserten In The Country hadde sammen med Solveig Sletahjell, Knut Reiersrud, Bugge Wesseltoft og Mathias Eick på konsertserien Jazz At The Philharmonic i Berlinfilharmonien i mars. Siegfried Loch på ACT koblet sammen disse musikerne i håp om at det skulle bli en god match, og konserten ble for sikkerhets skyld tatt opp. Med en f ulltsatt kammersal med over 1400 publikummere, hvor ekstra stoler ble satt inn på gulvet bak bassen og trommene (!) ble det hele en opplevelse for livet. Og på toppen av det hele fins det på tape. (saken fortsetter under videoen)

En konsert du vil anbefale?
Jeg fikk akkurat med meg trippelkonserten med 3xSOLO: Gard Nilssen – Sofia Jernberg – Morten Qvenild på Najsjonal jazzscene, og det låt kanon fra start til slutt. En skikkelig vitamininsprøytning og ikke minst veldig inspirerende.

Plateanbefaling?
For tiden går det mye i Thomas Dybdahls siste album «What´s Left Is Forever». Ellers anbefaler jeg veldig SpaceMonkeys nye «The karman Line» og Gard Nilssens «Drumming Music». På tampen fornekter jeg meg ikke litt lyttetid med Leonard Cohens «I´m Your Man».

Hjemmeside Roger Arntzen

In The Countrys video av innspillingen av albumet Sunset Sunrise:

In The Country – Live @ Bergen Kjøtt:

Ballrogg – Live @ Loos:

Chrome Hill – Live @ Ranglerock: