Kom i gang med Jazzprofil

For å hjelpe deg å komme i gang med å bruke Jazzprofil har vi skrevet litt om de forskjellige delene av nettsamfunnet.

Medlemskap

Dersom du er med i forskjellige prosjekter anbefaler vi at du/dere oppretter en profil for hvert prosjekt. F.eks. en profil for deg som solomusiker, en for bandet du er med i og en for plateselskapet ditt. Det må registreres en unik e-postadresse tilknyttet hver profil.

Admin-bar

Når du er logget inn vil du se en linje med navigasjonspunkter øverst på skjermen. Her får du raskt tilgang til de forskjellige delene av din profil. Her vil det også dukke opp notiser om viktige ting som har med din profil å gjøre.

Fyll ut informasjon om deg selv

Dersom du ikke har gjort det allerede kan du legge inn et profilbilde av deg selv ved å velge Min konto – Profil – Endre profilbilde.

For å legge til informasjon om deg selv velger du Min konto – Profil – Rediger profil. Fyll inn relevant informasjon i de ulike feltene. Under Sosiale tjenester krysser du av for de sosiale tjenestene du bruker og skriver inn url´en til din profil der.

Legg inn konserter

Konserter vises via konsertkalenderen på jazzinorge.no. Du kan velge konserter som du er med på og som du vil vise på din profil.

For å legge til konserter velger du Min profil – Profil – Rediger profil  og trykk på Konserter.

Det er to måter å legge til konserter fra konsertkalenderen på. For å hente inn alle konsertene du har lagt inn og kommer til å legge inn på konsertkalenderen, skriver du inn Brukernavn for konsertkalender. Hvis du vil legge til konserter fra andre brukere trykker du på Legge til konserter fra andre brukere?

Gå inn på konsertkalenderen og legg til ny konsert dersom den ikke ligger der fra før.

Bilder

For å laste opp bilder trykker du på Bilder-fanen på din profil og Last opp bilde

Video

For å legge til videoer trykker du på Video-fanen og Legg til video. Det er ikke mulighet til å laste opp videoer direkte på Jazzprofil. De må lastes opp på andre tjenester som f.eks. YouTube og så hentes inn i Jazzprofil. Skriv inn tittel og en kort beskrivelse av videoen og url`en til videoen, f.eks. http://www.youtube.com/watch?v=OBmM79YadYM

Presse

Under Presse-fanen kan du laste opp dokumenter og høyoppløselige bilder du vil andre skal få tilgang til, f.eks. pressemeldinger, raider og pressebilder. Last opp filen og velg om den skal ligge under Dokumenter, Høyoppløselige bilder eller Plakater.

Forum og tråder

Det er definert noen faste forumer i Jazzprofil for medlemmer av Norsk jazzforum. For å delta i et forum må du bli medlem av det aktuelle forumet først. Under hvert av disse forumene kan du opprette en ny tråd dersom det er noe nytt du vil snakke om., eller legge til svar i allerede eksisterende tråder. For å opprette en ny tråd trykker du på Ny tråd-knappen.

Vi anbefaler å bruke et forum som finnes fra før av dersom du vil lage en ny tråd. Hvis det ikke finnes noen forum som passer for det du vil diskutere kan du opprette et nytt forum ved å gå inn på Forumer og trykke på Opprett et forum-knappen.

Forumer kan ha forskjellige synlighetsinnstillinger; Et offentlig forum kan alle se og bli medlem av. Hvis du oppretter et Privat forum må andre medlemmer søke deg om å få tilgang til forumet og for å få se innholdet. Et skjult forum er det kun du og de du inviterer som kan se.
Når du har opprettet et forum kan du endre eller slette det ved å gå inn på det aktuelle forumet og velge fanen Administrator.

Private meldinger

Du kan sende private meldinger direkte til andre som har profil på Jazzprofil. Dette fungerer på samme måte som e-post og du har tilgang til meldinger ved å velge Min profil – Meldinger.

Blogg

Du kan opprette en eller flere blogger tilknyttet din profil på Jazzprofil. For å gjøre dette velger du Mine blogger – Opprett en blogg.

Venn

Du kan bli venner med andre medlemmer ved å gå inn på deres profil og trykke på Legg til venn

Aktivitet

Under fanen Aktivitet på profilen din ser det en strøm av meldinger som omhandler hva som skjer med dine venner og forumer du er medlem av. Der kan du også poste oppdateringer, tilsvarende statusmeldinger på Facebook.

Instillinger

Dersom du vil endre passord, kontakt-e-post, endre notiser eller slette din konto velger du Min konto – Instillinger.

Logg ut

For å logge ut velger du Min konto – Logg ut

Ellers er det bare å prøve seg fram!

Gå til forsiden