Anne Lande @largoland ?

Musiker aktiv for 10 måneder siden

Informasjon om Anne Lande

Fullt navn

Anne Lande

Type profil

Musiker

Hjemsted

Nesoddtangen

Postadresse

1456

Hjemmeside

http://www.annelande.no

Musikk

Instrumenter

Vokal

Informasjon

Informasjon

«Med sine spesielle konserter og med flere utgivelser bak seg har sangeren og tekstforfatteren Anne Lande markert seg som en distinkt personlighet i det norske musikklandskapet.

Hun ble tildelt NOPAs tekstpris for 2016. I begrunnelsen står det:
«NOPAs tekstpris, 2016
Noen tekster leses med hele kroppen. Vi lukter dem, vi smaker dem, de lar oss zoome inn på den minste detalj av livet, som sett gjennom et gigantisk forstørrelsesglass. De er tekster til å ta og føle på. Årets vinner av NOPAs tekstpris er en slik tekst. Den står fjellstøtt alene som ren poesi, den utgjør en fullverdig partner til melodien den er gitt samspill med og ikke minst glir den elegant inn i trespann med de to andre tekstene som tilsammen utgjør Gjenklang – en reise i tre deler. Teksten er sangbar, den er finurlig og filosofisk. Den er sår, og den er håpefull. Vinneren av årets tekstpris 2016 er Anne Lande for verket Overganger.»

Anne Lande opptrer i flere sammenhenger.
blant annet disse:

Anne Lande og Norsk TekstOrkester
- med teksten i sentrum for det musikalske lydbildet

Anne Lande vokal, Per Husby piano, Konrad Kaspersen bass, Ole Jørn Myklebust trompet/vokal

Anne Lande og Norsk TekstOrkester har de siste årene arbeidet fram et konsertprosjekt som må sies å være meget særegent innen det norske jazzmiljøet. I et ofte lavmælt musikalsk uttrykk lar de tekstene stå sentralt – og alle tekstene er på norsk. Disse tekstene er dels hentet fra Alf Prøysens mere ukjente og ”seriøse” side, og dels originaltekster eller norske versjoner av jazzstandardlåter skrevet av Anne Lande. For sitt arbeide med disse tekstene har Anne Lande en rekke ganger de siste årene mottatt arbeidsstipend for norske tekstforfattere.

Anne Lande har sammen med Per Husby flere utgivelser bak seg blant annet – «Etterklang», «But for now» (I dag vil je helst itte prate», «Stille regn». «Helt nær» og ”Sakta Sanger”. Innspillingene har fått meget god mottakelse i aviser over hele landet, og i Dagsavisen summerte Roald Helgheim opp musikken på følgende måte:

Eit album du må ha eit hjarte av stein for ikkje å bli glad i, skreiv eg då Per Husby og Anne Lande lanserte albumet «Sakte sanger» i 2006. No kjem ein oppfølgjar i same lågmælte stil, like vakkert, med alle tekstar uansett opphav på Prøysendialekt. Uvant er det å høyre jazzklassikaren «I’ve Grown Accustomed to Her Face» i Anne Landes nye språkdrakt, men eg høyrer ikkje Prøysen snu seg i grava. Han høyrer at det er vakkert gjort, like vakkert som når Lande/Husby framfører Prøysens eigen «Vise for gærne jinter», og med Konrad Kaspersen på bass er dette meir enn ei lise av ei album. Det er så mykje vakker musikk i verda, og venleik forgår ikkje, men det er noko med varleiken i handsaminga av han som skin gjennom på dette albumet, der terapeuten Anne Lande verkeleg har blitt ei ny stemme musikklandskapet. Her får du også «Lost In The Stars» og «Over The Rainbow» i versjonar du aldri har høyrt, og ein sprek versjon av Jobims «Brigas Nunca Mais», attåt kjende og mindre kjende Prøysentekstar og nyskrive originalstoff av Husby og Lande. «Over regnbågån» heiter versjonen av den alltid vakre «Over The Rainbow» som avsluttar albumet, og eit CD-hefte der teiknaren Kristin Skrivervik har medverka til det grafiske resultatet, er prikken over i-en

Et annet spesielt trekk ved gruppens konserter er at dikt av norske gamle og nye lyrikere som Hans Børli, Kolbein Falkeid, Rolf Jacobsen, Arvid Hanssen, Kaisa Aglen og Inger Hagerup m fl flettes inn i programmet, både med og uten musikkledsagelse. Dette har vært en medvirkende faktor til at dette konseptet har vakt interesse også ut over det generelle jazzmiljøet. Gruppen har således de siste årene ikke bare opptrådt ved en rekke jazzklubber, og festivalet bl.a Varangerfestivalen, Nordlysfestivalen og jazzfestivalene i Trondheim, på Kongsberg og Dølajazz – men også på kulturhus, i kirker og på teaterscener, Bjørnsonfestivalen i Molde (litteraturfestival), Visefestivalen i Egersund, Litteraturfestivalen på Lillehammer og Litteraturhuset i Oslo.

Per Husby er godt kjent med sin lange fartstid og store spekter i norsk musikkliv. Han er en anerkjent orkesterleder, komponist, arrangør, jazzpianist og akkompagnatør. I samarbeidet med Lande rendyrker han det nære samspillet mellom tekst og musikk.

i tillegg til Lande og Husby møter vi en av Nord-Norges mest markerte musikere gjennom mange år, Konrad Kaspersen, som i tillegg til å ha spilt med alt som kan krype og gå i norsk jazz også har arbeidet med teksttolkere som Trygve Hoff, Tove Karoline Knutsen og Alf Cranner.

Det nyeste medlemmet i gruppen er trompeteren Ole Jørn Myklebust, – denne lyriske, lune, sjenerøse og ukonvensjonelle jazztrompeteren som mange kanskje ellers først og fremst vil kjenne til fra hans samarbeide med Mari Boine, Unni Wilhemsen, Jonas Fjeld og Jørn Øien – og som musikalsk ansvarlig i jazzteaterprodusjonen: “Driving Miles”

Flere omtaler, bilder og lytteeksempler kan finnes på Anne Landes hjemmeside: http://www.annelande.no

Fra pressen :

“ Anne Lande har verkelig blitt ei ny stemme i musikklandskapet. Vart og sterkt tolker ho sangene.“ Dagsavisen

» vakkert og inderlig, – musikk det oser empati av.” TV2

 ”..hun evner å formidle varmen og sødmen i tekstene“ Nordlys

 “intimt, vakkert og direkte” Østlendingen

 »Det er dramatikken i et stille uttrykk  som våger å gå helt nær det det handler om som treffer meg.  Anne Landes stemme og evne til å formidle  slipper forbi alle forsvar –  og når rett inn i det innerste rommet,  ved ikke å forstille seg, men bare være musikk. Befriende!»  NrK P2

Kort biografi til bruk på forsiden

artist, vokalist og tekstforfatter
konseptutvikler

«Med sine spesielle konserter og med sine utgivelser har sangeren og tekstforfatteren Anne Lande markert seg som en distinkt personlighet i det norske musikklandskapet.

Anne Lande og Norsk TekstOrkester har de siste årene arbeidet fram et konsertprosjekt som må sies å være meget særegent innen det norske jazzmiljøet. I et ofte lavmælt musikalsk uttrykk lar de tekstene stå sentralt – og alle tekstene er på norsk. Disse tekstene er dels hentet fra Alf Prøysens mere ukjente og ”seriøse” side, og dels originaltekster eller norske versjoner av jazzstandardlåter skrevet av Anne Lande.

NOPAs tekstpris for 2016 ble tildelt Anne Lande
I begrunnelsen står det:

«NOPAs tekstpris, 2016
Noen tekster leses med hele kroppen. Vi lukter dem, vi smaker dem, de lar oss zoome inn på den minste detalj av livet, som sett gjennom et gigantisk forstørrelsesglass. De er tekster til å ta og føle på. Årets vinner av NOPAs tekstpris er en slik tekst. Den står fjellstøtt alene som ren poesi, den utgjør en fullverdig partner til melodien den er gitt samspill med og ikke minst glir den elegant inn i trespann med de to andre tekstene som tilsammen utgjør Gjenklang – en reise i tre deler. Teksten er sangbar, den er finurlig og filosofisk. Den er sår, og den er håpefull. Vinneren av årets tekstpris 2016 er Anne Lande for verket Overganger.»

Booking

Booking

Anne Lande
post@annelande.no
tlf 92 44 55 67