Rita Lovise Haugseggen @ritalovise ?

Musiker aktiv for 2 år siden

Informasjon om Rita Lovise Haugseggen

Fullt navn

Rita Lovise Haugseggen

Type profil

Musiker

Hjemsted

Oslo

Postadresse

0495

Hjemmeside

http://www.ritalovise.com

Musikk

Instrumenter

Gitar, Vokal

Informasjon

Informasjon

”Sanger og låtskriver Rita lovise Haugseggen er omfavnet av jazzelskere, rost opp i skyene av musikkritikere og elsket av publikum.” (Lofotposten)
Sanger- og låtskriver, Rita Lovise Haugseggen, har det siste året reist Norge rundt med egen musikk, og blitt meget godt mottatt av både presse, publikum og musikk-Norge. NRKs jazzekspert Erling Wicklund anbefalte konserten til NRK P2 sine lyttere. Moldejazz 2012 åpnet Jazz På Taket med et 20 minutters utdrag av konserten. Og hun ble tildelt Festspillenes Turnéstipend (100.000, -kr) med begrunnelsen ”Rita Lovise er en av de mest spennende jazzartistene vi har idag.”.
”Anmeldelser fra hele landet strør om seg med godord og flere mener hun har skapt sin egen sjanger.” (Rana Blad)
-Publikum har fått assosiasjoner til et bredt spekter av ulike artister som Leonard Cohen, Eva Cassidy, Radka Toneff, Adele, Tori Amos, Nina Simone, Robert Plant, Judy Garland, PJ Harvey, Norah Jones, Melody Gordot, Grace Jones og Tom Waits, samtidig som de fremhever at dette er et uttrykk de aldri har hørt før. Veldig mange bruker uttrykket ”en ny sjanger”, og det er fantastisk, sier artisten.
”Ei ukjent dame med en særegen stemme fant veien til det innerste i sjelen, tok det ut og filleristet det for så å sette det tilbake.” (Hammerfestingen)
Til høsten fortsetter Rita Lovise Band turnéen Craving Coffee også på Østlandet. Rita Lovise Band består av ingen ringere enn Bjørn Alterhaug (kontrabass), Bjorn Andor Drage (tangenter), Henning Gravrok (sax) og Finn Sletten (trommer).
”Hun har høye hæler, glitrende ørepynt og synger som en gud.” (Helgelands Arbeiderblad)
Dette er en musikkunstner med mye på hjertet, som har rørt publikum til tårer under sin Norgesturné.
”Det potensielle publikum trenger for øvrig ikke henge seg opp i merkelappen jazz – Rita Lovise har ord på seg for etablere en helt ny sjanger i skjæringspunktet mellom flere ulike uttrykk.” (Harstad Tidende)
Verdt å få med seg.
For mer informasjon om artisten, samt smakebit på musikken, gå til: http://www.ritalovise.com

Kort biografi til bruk på forsiden

Rita Lovise blir av festspillene i nord-Norge betegnet som «en av de mest spennende jazzartistene vi har i dag.» Hun turnèrer med to kritikerroste konserter «Rita Lovise – Jazz in a new coat?» og «Rita Lovise band – Craving Coffee» – på sistnenvte har hun med bandet sitt: Bjørn Alterhaug (kontrabass), Henning Gravrok (sax), Finn Sletten (tormmer, perc) og Bjørn Andor Drage (tangenter. Se detaljer og mer info på hjemmesiden: http://www.ritalovise.com

Booking

Booking

ritalovise@gmail.com
Pho: 970 36 112

Konserter

Brukernavn for konsertkalender

ritalovise