Equinor storband (tidl. Statoil storband) @statoil ?

Storband aktiv for 5 måneder siden

Informasjon om Equinor storband (tidl. Statoil storband)

Besetning

Besetning

Statoil Storband har i underkant av 30 aktive muskere inkludert 2 vokalister. Tor Yttredal, som også er professor på Jazzlinja ved UiS, er for tiden musikalsk leder

Informasjon

Informasjon

Statoil Storband ble etablert i mars 1990 av Statoil-ansatte i Stavanger, og har i årenes løp hatt mange spilleoppdrag både for Statoil og eksterne både i Norge og utlandet. I juni 2018 byttet vi navn til Equinor storband I forbindelse med at Statoil endret navn til Equinor.

Booking

Booking

Klaus Motland (kmo@statoil.com)
Jan Olav Grønseth (jog@statoil.com)

Sosiale tjenester

Facebook

Aktiver Facebook

Facebook url

https://www.facebook.com/statoilstorband/

Historikk

Historikk

I år, 2018, skal vi delta på Romerike storbandfestival i September. Det er noen år siden sist vi var med. Temaet for årets deltagelse er Duke Ellington.

Sommeren 2017 hadde vi to konserter under Swansea International Jazz festival i Wales med stor suksess.

I 2016 gikk turen til Riverboat Jazzfestival i Silkeborg, Danmark, hvor vi spilte flere konserter. I jubileumsåret 2015 spilte vi under Upton Jazz Festival, Storbritannia.

I forbindelse med 20-årsjubileet til storbandet i 2010, var vi to uker på Cuba med konserter og workshops med kubanske musikere. Et annet høydepunkt fra 2010 var da vi spilte i den amerikanske ambassadørens hageselskap i Oslo i forbindelse med deres 4. juli markering. Med oss på et par av låtene hadde vi også klarinettisten Felix Peikli som er like gammel som storbandet.

Vi har hatt samarbeid med mange kjente solister som Jørn Hoel, perkusjonist Birger Sulsbrück (2009), trompetist Lasse Lindgren (Moldejazz 2008) samt Ole Edvard Antonsen, Per Husby, Laila Dalseth for å nevne noen.